Suosikkikappaleeni 1980–luvulta

30. heinäkuuta 2020

Blogissani on käynnissä musiikkiaiheinen postaussarja, jossa käydään mun suosikkikappaleitani läpi eri vuosikymmeniltä, alkaen sieltä kultaisesta 1960-luvusta aina 2010-lukuun saakka. Listalta löytyy 10 kappaletta ja bonuksena löytyy kappale Matilta ja Tepolta, tietenkin. Kappaleet ovat kotimaisia hittejä ja musiikkigenrenä on pääsääntöisesti iskelmä, muttei kuitenkaan aina, nimittäin poikkeuksiakin saattaa tulla vastaan, sillä välillä saatetaan mennä myös esimerkiksi diskomusiikkin tai suomirockin pyörteisiin.

Aiemmat osat: 1960 & 1970.1980


Kultainen 80-luku. Sanon sitä kultaiseksi, vaikka en ole edes elänyt silloin, mutta se on vuosikymmen, jolloin olisin todellakin halunnut syntyä. 1980-luvun diskohittejähän riittää ja tottakai yksi iso nimi on Modern Talking, jolla niitä diskohittejä riittää. Kukapa ei olisi kuullut jättihittiä You're My Heart, You're My Soul. Vaikka rakastan Modern Talkingin musiikkia, en kuitenkaan aio listata ulkomaalaisia hittejä, vaan pysytään niissä kotimaisissa hiteissä. Täällä kotimasssa 1980-luvulla pinnalle nousi puolestaan mun iki suosikki Kake Randelin. Diskomusiikki ei ollut ainoa juttu, sillä 80-luvun alussa nousi uusille tasoille suomenkielinen rokki. Erityisesti mun suosikkiyhtye Yö saavutti suuren suosion varsinkin teinityttöjen keskuudessa.

"Reijo Kallio, Jamppa Tuominen, Juhamatti ja Kake Randelin haastoivat Matin ja Tepon miehisen iskelmän saralla. Suurmenestysten aiheena olivat suomalaisen miehen tarpeettomuus omassa elämässään ja pohjaton itsesääli. Ahti Lampi levytti Heikki Annalan ja Vexi Salmen Elämän valttikortit, joka tiivistää tämän genren tahalliseksi parodiaksi, joka meni silti täydestä siinä missä aikanaan Kari Kuuvan Tango Pelargonia.." Lähde: Pomus.

1. Riki Sorsa - Muuttohaukka (1983)
Säv. Pugh Rogefeldt, suomalaiset sanat. Mats Huldén


2. Kisu – Jokaiseen päivään niin paljon mahtuu (1980)
Säv. Veikko Samuli, san. Chrisse Johansson


3. Juice Leskinen - Pyhä toimitus (1985)
Säv. ja san. Juice Leskinen


4. Bamperos – Tule kanssani kylpyyn (1980)
Säv. Jukka Kuoppamäki, san. Chrisse Johansson

5. Juha Vainio – Kotkan poikii ilman siipii (1983)
Säv. ja san. Juha ”Watt” Vainio

6. Kake Randelin – Kielletyt tunteet (1982)
Säv. Jori Sivonen, san. Raul Reiman


7. Paula Koivuniemi – Kuuleko yö (1987)
Säv. Cristiano Minellono, suomalaiset sanat. Tarleena Sammalkorpi


8. Ahti Lampi – Elämän valttikortit (1980)
Säv. Heikki Annala, san. Vexi Salmi


9. Katri Helena – Mun sydämeni tänne jää (1980)
Säv. Veikko Samuli, san. Junnu Vainio 

10. Kari Tapio – Ainut maailmassain (1983)
Säv. Jori Sivonen, san. Raul Reiman


BONUS: Matti ja Teppo – Lähtöhetki (1981)
Säv. Matti Ruohonen, säv. VeePee Lehto.

Kappaleissa saattaa olla vuosiluvut ehkä hieman väärin, kuten tässäkin listassa tuo Kisun kappale, joka on itseasiassa julkaistu jo vuonna 1979, mutta pidin sen silti listassa. Pitihän se Elämän valttikortitkin lisätä, on siinä vaan sellainen kappale että huh.

Löytyykö listalta joku kappale, joka iskee juuri sinuun, vai onko se kenties jokin muu 1980-luvun kappale?

Lähetä kommentti