Suosikkikappaleeni 1990-luvulta

25. elokuuta 2020

Blogissani on käynnissä musiikkiaiheinen postaussarja, jossa käydään mun suosikkikappaleitani läpi eri vuosikymmeniltä, alkaen sieltä kultaisesta 1960-luvusta aina 2010-lukuun saakka. Listalta löytyy 10 kappaletta ja bonuksena löytyy kappale Matilta ja Tepolta, tietenkin. Kappaleet ovat kotimaisia hittejä ja musiikkigenrenä on pääsääntöisesti iskelmä, muttei kuitenkaan aina, nimittäin poikkeuksiakin saattaa tulla vastaan, sillä välillä saatetaan mennä myös esimerkiksi diskomusiikkin tai suomirockin pyörteisiin.

Aiemmat osat: 19601970 & 1980. 1990


Jatketaan tätä musiikkiaiheista postaussarjaa, jossa päästään vuosikymmenelle jolloin synnyin. Tarkoitus oli pysyä genressä iskelmä, mutta kun tullaan ysärille, ei voi välttää etteikö listalle olisi ainakin yksi diskokappale eksynyt. Toisaalta, kyseinen kappale on soinut kanavalla iskelmä, että... 1990-luvulla nousseet Aikakone ja Movetron ovat edelleen kovia yhtyeitä, ainakin minulle. Jos puhutaan 90-luvun musiikista, väkisin tulee mieleen se diskomusikki, mutta kyllä niitä iskelmiä ja valsseja oli myös 90-luvulla monta.

Suurten ikäluokkien ikääntyessä kevyt musiikki siirtyi entistä enemmän konserttisaleihin, toisaalta kyllä tanssilavakulttuurikin alkoi vähitellen elpyä ja kehittyä, kuten em. TV-ohjelmistakin saattoi päätellä. Perinteinen tanssi-iskelmä sen sijaan väheni radioaalloilta. Suurten ikäpolvien edustajat eivät kuitenkaan jääneet uusien tulokkaiden jalkoihin. Katri Helena palasi suursuosikiksi 1992 Jukka Kuoppamäen laululla Anna mulle tähtitaivas ja menestys jatkui mm. kansanmusiikkivaikutteisella albumilla Vie minut. Kuoppamäki sai täysosuman myös Dannylle ja Aikamiehet -kuorolle tehdyllä Tämä taivas, tämä maa -laululla. Kari Tapion nousu uudeksi Suomi-iskelmän ikoniksi alkoi varsinkin hänen itsensä sanoittaman ja Veikko Samulin säveltämän Myrskyn jälkeen -kappaleen ansiosta.
Lähde: Pomus

1. Meiju Suvas – Kaunotar ja kulkuri (1992)
Säv. Jori Sivonen, san. Turkka Mali


2. Leevi and the Leavings – Pohjoisen taivaan alla (1993)
Säv. ja san. Gösta Sundqvist


3. Aikakone – Odota (1995)
Säv. Maki Kolehmainen, san. Sani


4. Kari Tapio – Myrskyn jälkeen (1995)
Säv. Veikko Samuli, san. Kari Tapio


5. Eila Pienimäki – Ikaalisten valssi (1990)
Säv. Eero Tuomisto, san. Eila Pienimäki


6. Popeda – Tahdotko mut tosiaan (1994)
Säv. Markku Petander, san. Pauli Hanhiniemi


7. Hanna Ekola – Villihevosia (1990)
Säv. ja san. Martti Heikkilä


8. Topi Sorsakoski & Reijo Taipale – Kulkukoirat (1992)
Säv. Guy Clark, suomalaiset san. Juha Tapaninen


9. Anna Hanski – Jos et sä soita (1992)
Säv. ja san. Juha Tapaninen


10. Virve Rosti – Sua kaipaan niin (1992)
Säv. Jokke Seppälä, san. Jukka Välimaa


BONUS: Matti ja Teppo – Jos ei tunteita oisi (1994)
Säv. Matti Ruohonen & Toni Ruohonen, san. Jorma Toiviainen


Jos 1960-luvulla oli paljon hyviä kappaleita, niin oli niitä myös 1990-luvulla. Ja ainakin omasta mielestä tämä lista on jo aika kova. Mites siellä ruudun toisella puolella ollaan mieltä? Entä mitä teillä tulee mieleen 1990-luvun musiikista?

Lähetä kommentti