Suosikkikappaleeni 1990–luvulta

Blogissani on käynnissä musiikkiaiheinen postaussarja, jossa käydään mun suosikkikappaleitani läpi eri vuosikymmeniltä, alkaen sieltä kultaisesta 1960-luvusta aina 2010-lukuun saakka. Listalta löytyy 10 kappaletta. Kappaleet ovat kotimaisia hittejä ja musiikkigenrenä on pääsääntöisesti iskelmä, mutta joukossa saattaa olla myös esimerkiksi diskomusiikkia ja suomirockia.


Aiemmat osat: 1960, 1970 & 1980.

1990


Jatketaan tätä musiikkiaiheista postaussarjaa, jossa päästään vuosikymmenelle jolloin synnyin. Tarkoitus oli pysyä genressä iskelmä, mutta kun tullaan ysärille, ei voi välttää etteikö listalle olisi ainakin yksi diskokappale eksynyt. Toisaalta, kyseinen kappale on soinut kanavalla iskelmä, että... 1990-luvulla nousseet Aikakone ja Movetron ovat edelleen kovia yhtyeitä, ainakin minulle. Jos puhutaan 90-luvun musiikista, väkisin tulee mieleen se diskomusiikki, mutta kyllä niitä iskelmiä ja valsseja oli myös 90-luvulla monta.

1. Meiju Suvas – Kaunotar ja kulkuri (1992)
Säv. Jori Sivonen, san. Turkka Mali


2. Leevi and the Leavings – Pohjoisen taivaan alla (1993)
Säv. ja san. Gösta Sundqvist


3. Aikakone – Odota (1995)
Säv. Maki Kolehmainen, san. Sani


4. Kari Tapio – Myrskyn jälkeen (1995)
Säv. Veikko Samuli, san. Kari Tapio


5. Eila Pienimäki – Ikaalisten valssi (1990)
Säv. Eero Tuomisto, san. Eila Pienimäki


6. Popeda – Tahdotko mut tosiaan (1994)
Säv. Markku Petander, san. Pauli Hanhiniemi


7. Hanna Ekola – Villihevosia (1990)
Säv. ja san. Martti Heikkilä


8. Topi Sorsakoski & Reijo Taipale – Kulkukoirat (1992)
Säv. Guy Clark, suomalaiset san. Juha Tapaninen


9. Anna Hanski – Jos et sä soita (1992)
Säv. ja san. Juha Tapaninen


10. Virve Rosti – Sua kaipaan niin (1992)
Säv. Jokke Seppälä, san. Jukka Välimaa


Jos 1960-luvulla oli paljon hyviä kappaleita, niin oli niitä myös 1990-luvulla. Ja ainakin omasta mielestä tämä lista on jo aika kova. Mites siellä ruudun toisella puolella ollaan mieltä? Entä mitä teillä tulee mieleen 1990-luvun musiikista?

5 kommentti​a

 1. Moikka! Mielenkiintoinen soittolista Sulla, lähes kaikki tuttuja biisejä, ihan OK. Ja mukavasti olet lauluntekijätkin huomioinut, nostan hattua. Katsopa tuolta vuosikohtaiset suosikkikappaleeni soittolistoilla https://www.youtube.com/channel/UCANgDXoMyoTmxMeWhlOdvvw/ , 1990-luvun osalta suunnilleen täydellisiä listat. Suomalainen musiikki on lähellä sydäntäni - päivittäin parissaan puuhastelen https://finnishsongwriters.wordpress.com https://finnishsongwriters.wordpress.com/about/ Mukavaa syksyn jatkoa! T: Mago

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Joo, oli mukava vähän hakea tietoa, että ketkä oikein ovat noiden huippu kappaleiden takana :) Kiitos vinkistä, täytyypä käydä katsomassa :)

   Poista
  2. Musiikki on sielunruokaa :-) Mukavaa viikonloppua Sulle!

   Poista
 2. Piti lisätä vielä, että tuttu tunne! 1990-luvulla hankin äänilevyluetteloita ja aha-elämyksiä tuli tuon tuosta ja sillä tiellä ollaan, loputon mielenkiinto aihetta kohtaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä. Musiikkissa on monta puolta :)

   Poista