Parhaat sunnuntaipäivän leffat

21. maaliskuuta 2021

Mun mielestä ehkä parasta mitä voit sunnuntaina tehdä, on vaan maata sohvalla tekemättä yhtään mitään ja katsoa jotain hyvää leffaa. Parasta on katsoa vielä sellaisia leffoja, jotka kestävät monta tuntia, tai sitten katsella elokuvasarjoja. Nyt ajattelin esitellä nämä mun suosikkileffat, jotka ovat sen verran pitkiä, että sunnuntaipäivä kuluu mukavasti niitä katsellessa.


Täällä Pohjantähden alla -elokuvat

 
Aluksi oli suo, kuokka ja Jussi.. 

Joskus vuosia sitten näin sattumalta telkkarista pätkän Timo Koivusalon ohjaamasta Täällä Pohjantähden alla elokuvasta ja tykästyin aivan samantien. Melkein heti hommasin elokuvat itselle, siis molempien; Edvin Laineen ja Timo Koivusalon. Tykkään enemmän Edvin Laineen ohjaamasta versiosta, tottakai koska se on alkuperäinen. Sunnuntaipäivä kuluu mukavasti, kun katsoo ensin Täällä Pohjantähden alla (1968), joka kestää 3 tuntia 10 minuuttia ja heti perään jatko-osan Akseli ja Elina (1970), jonka kesto on puolestaan 2 tuntia 11 minuuttia. Nämä elokuvat on myös koottu 3 tuntia 22 minuuttia kestävään Pohjantähti (1973) elokuvaan, joka sekin multa löytyy hyllystä. Harvemmin sitä lyhennettyä versiota tulee kyllä katsottua. Kun olen katsonut nämä, tulee mulle melkein samantien halu katsoa myös Timo Koivusalon ohjaamat Täällä Pohjantähden alla (2009) ja Täällä Pohjantähden alla II (2010). Tosin, en mä näitä Laineen ja Koivusalon versioita ihan samana päivänä katso. 

Multa löytyy myös hyllystä tämä Väinö Linnan kirjoittama Täällä Pohjantähden alla romaanitrilogia, joka on mulla tällä hetkellä itseasiassa luettavana. Siinä kestää tovi ennen kuin ne on luettu. Mä vaan rakastan tätä teosta erittäin paljon ja siksi siitä tehty ns. elokuvasarja on paras sunnuntaipäivälle. Varmasti en myöskään muuta romaanitrilogiaa lukisi kuin tämän.

Akaton mies & Akallinen mies


Nyt joutaa Viitaniemen kylään, Puumalaisen Untolla paletaan.. (Eli Unton lato palaa)

Tässä on elokuvat, jotka on myös parasta katsottavaa sunnuntaipäivälle keston vuoksi. Akaton mies kestää 2 tuntia 11 minuuttia ja sen jatko-osa Akallinen mies kestää taas 1 tunnin ja 55 minuutia, joten siinä menee noin neljä tuntia ihan mukavasti. Nämä ovat elokuvat, joita en välttämättä katsoisi, ellei näitä oltaisi isäni kanssa silloin aikoinaan katsottu. Ja onneksi katsottiin, sillä nämä ovat mielestäni aivan legendaarisia elokuvia, varsinkin Akaton mies. Jatko-osa ei niinkään, vaikka en sitä samalla tavalla tuomitsekaan niinkuin kriitikot aikoinaan. Nämäkin ovat myös Edvin Laineen ohjaamia elokuvia.


Mies ja alaston ase -elokuvat


Mies ja alaston ase perustuu Hei, me pamputetaan! -televisiosarjan hahmoihin. Elokuvalle tehtiin kaksi jatko-osaa, Mies ja alaston ase 2½ sekä Mies ja alaston ase 33 1/3 – Viimeinen solvaus. Nämä elokuvat ovat sellaisia, jotka voi vielä katsoa saman päivän aikana, sillä yhteensä nämä kolme legendaarista elokuvaa kestää vähän reilut neljä tuntia. Ja niiden tuntien aikana saa ainakin nauraa. Ja kuolata ihanaa Leslie Nielseniä.

Bridget Jones-elokuvat


Uskoisin, että näistä elokuvista ei tarvitse paljoa kertoa, sillä varmasti jokainen tietää ainakin nämä leffat. Bridget Jones leffoja on tullut aina silloin tällöin telkkarista, joten on niitä väkisinkin aina vähän tullut nähtyä. Nyt sitten vähän aika sitten päätin katsoa kaikki leffat ihan kokonaan - putkeen. Kyllähän ne aika hauskoja ja hyviä leffoja on, myönnetään. Oli ne niin koukuttavia, että päätin ostaa ne dvd:lle. Tai aion ostaa, heti kun ne jostain löydän.. Bridget Jones – elämäni sinkkuna kestää 1 tunnin ja 37 minuuttia, Bridget Jones: Elämä jatkuu kestää 1 tunnin ja 47 minuuttia ja viimeinen osa Bridget Jones’s Baby kestää puolestaan 2 tuntia ja 3 minuuttia. Eli jos oikein laskin, aikaa näiden katsomiseen menee mukavat 4 tuntia. Onhan näissäkin elokuvissa silmänruokaa, sillä Colin Firth on myös aika kuuma. Onkohan mulla outo miesmaku?

Muita elokuvasarjoja joita itse tykkään katsoa, on tietenkin Uuno Turhapurot, Vääpeli Körmyt, Pekot, Varekset ja Poliisiopistot, mutta näitä elokuvia on jo niin paljon, että menee päivä jos toinenkin niitä katsoessa.

Onko jokin näistä elokuvista tuttu teille?

Jätä kommentti

Instagram @mminkaro

© Niihin hetkiin. Design by Eve. Edited by Minna.