Itse tehdyt joululaatikot

22. joulukuuta 2020

Päätin yksi vuosi kokeilla tehdä itse joululaatikoita; porkkana,- lanttu,- ja imellettyä perunalaatikkoa. Jälkimmäinen ei onnistunut ollenkaan, joten en ole sitä liiemmin tehnyt. Voi kun olisin saanut tutustua isoäitiini, joka teki kuulemma maailman parasta imellettyä pottulootaa. Porkkana,- ja lanttulaatikoiden teko jäi itselle perinteeksi, joka kuuluu siihen jouluun. Varsinkin, kun niiden tekeminen on niin helppoa. Ostan ainoastaan sitä imellettyä perunalaatikkoa ja bataattilaatikkoa valmiina.

Näiden laatikoiden teko on siinäkin mielessä helppoa, että lanttu,- ja porkkanasoseet saa valmiina. Mun piti tänä vuonna kokeilla tehdä soseetkin itse, mutta aika ei riittänyt siihen, joten menin taas valmis soseilla. Myös riisipuuronkin saa valmiina nykyään, mutta sen olen sentään tehnyt aina itse. Kasvis Gallerian soseissa on oikein hyvä ohje laatikoiden tekoon. Tein yksi vuosi eri ohjeella, ja lanttulaatikosta tuli ihan eri makuista. Alla oleva ohje onkin Kasvis Gallerian mukainen.


Lanttulaatikko:

1kg lanttusosetta
1tl suolaa
1dl siirappia
1dl vispikermaa
1 kananmuna
½tl muskottipähkinää

1. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita.
2. Kaada lanttulaatikko voideltuun paistovuokaan (1,5 L tai 0,85 L). 
3. Tasoita pinta ja kuvioi lusikan kärjellä. Lisää päälle korppujauhoja.
4. Paista uunissa 180°C asteessa noin 1,5h.


Porkkanalaatikko:

1kg porkkanasosetta
1tl suolaa
0,5dl sokeria
1 kananmunaa
½ tl muskottipähkinää
½dl riisipuuroa

1. Keitä puuro. Yhdistä sen jälkeen puuroon kaikki muut ainekset ja sekoita huolellisesti.
2. Kaada porkkanalaatikko voideltuun paistovuokaan (1,5 L tai 0,85 L). 
3. Tasoita pinta ja kuvioi lusikan kärjellä. Lisää päälle korppujauhoja.
4. Paista uunissa 180°C asteessa noin 1,5h.


Vesi ropisi ikkunoihin samalla, kun kirjoitin tätä postausta. Onko tänä vuonna sittenkin musta joulu?

Tykkäättekö te tehdä itse joululaatikoita?

Jätä kommentti

Instagram @mminkaro

© Niihin hetkiin. Design by Eve. Edited by Minna.