Voisiko unet olla joskus kivoja

Kuuntelin Sanin kappaletta Uni, josta tuli mieleen mikä muukaan kuin unet, joista tulin nyt kirjoittelemaan. Piti oikein googlettaa, mitä kaikki tietävä Wikipedia sanoo unista: Unennäkö on omakohtainen, subjektiivinen nukkumisen aikana koettava elämys, jossa esiintyy unia – ajatuksia, tunteita, mielikuvia, ääniä ja muita aistimuksia. Unen sisältö saattaa muistuttaa tarinaa, joka etenee epäloogisesti ja absurdisti; arkielämän ilmiöt näyttäytyvät vääristyneinä ilman minkäänlaisia ”rajoja”. Erityisesti REM-univaiheen aikana esiintyvät unet ovat surrealistisia ja epäloogisia..


Mun unet on yleensä pahoja, erittäin outoja, tai muuten vain negatiivisia. Oli ne sitten minkälaisia tahansa, aina tapahtumapaikka on mun lapsuuden koti. Aina. Se on pidemmän päälle aika raskasta. Olen miettinyt sitä monta kertaa, että miksi? Ehkä se on sitä loputonta ikävää lapsuuden kotia kohtaan. En tiedä. Mutta on se toisaalta aika huvittavaakin, että oli uni sitten minkälainen tahansa, niin aina ollaan siellä lapsuus maisemissa. Ja ne unet. En oikein ymmärrä niitä pahoja unia, että miksi niitä pitää nähdä, mutta vielä vähemmän ymmärrän niitä unia, missä ei ole oikeasti mitään järkeä, eikä mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Ne on outoja ja joskus jopa ällöttäviä. Voin kertoa, että olen aika usein REM-univaiheessa.

En ole pitkään aikaan nähnyt yhtäkään positiivista unta. En edes eroottisia unia. Ja voin kertoa, että voisin nähdä vaikka joka yö eroottisia unia mielummin, kuin noita outoja tai pahoja. Eroottisissa unissa saattaa olla kyllä huonojakin puolia, sillä se saattaa pahentaa ikävää sitä toista ihmistä kohtaan. Silti näkisin mielummin niitä. Toisaalta on positiivisissa unissakin huonoja puolia, sillä joskus kun heräät ja tajuat että se oli unta, se harmittaa suunnattomasti että se oli vain unta.

Oletko koskaan herännyt siihen, että olet itkenyt? Minä olen, ja se vasta hämmentävää onkin. Miten ihminen, joka itkee unessaan, voi itkeä oikeasti niin, että tyynykin on märkä? Miksi en voisi nähdä enemmän niitä positiivisia tai eroottisia unia? Tästä postauksesta taisi tulla aika sekava, mutta sellaisia ne mun unetkin on.

Minkälaisia unia te yleensä näette?

2 kommentti​a

  1. Näen unia yleensä, kun olen aamuyöllä valvottuani nukahtanut vielä uudelleen. Unet ovat laidasta laitaan ja joskus on ihan kiva, että ne unohtuvat pian. Hupsut unet kerron aamulla miehelleni. Sen jälkeen, kun en enää pystynyt juoksemaan, näin unia juoksemisesta. Yksi uni toistuu ja jonka muistan, on autolla ajaminen - vauhti kiihtyy ja en saa jarrutettua. Ihan hupsuja ovat unet minulla on ainakin jollakin tavalla aina 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, etten todellakaan ole ainoa joka näkee erikoisempia unia. :) Ne unissa on tosiaan välillä mukavaa, ettei ne jää mieleen pysyvästi, mutta jotkut unet kyllä muistaa vielä pitkäänkin..

      Poista