Niihin hetkiin

"Ajatukset eivät säily, niistä pitää tehdä jotakin.."

Lisää luettavaa

Näitä nostalgisia herkkuja kaipaan

Tänään muistellaan kaupasta kadonneita herkkuja. Niin moni hyvä karkki tai joku muu herkku on poistunut kaupoista aikoja sitten. Ne herkut ei kuitenkaan ikinä poistu sun mielestä. Niihinkin liittyy muistoja. Tässä postauksessa on siis muutamia herkkuja, joita itse kaipaan suuresti. Miksi niin moni herkku on poistunut? Ja joo, tiedän kyllä miksi. Siksi että voidaan tuoda uusia herkkuja tilalle.
 

Ässä Pehmix, Ässä VaahtiX ja Mättö K2X

Mun lempikarkit on aina olleet vaahtomakeiset, joten siksi kaipaan aivan älyttömän paljon Fazerin Ässä Pehmix ja Ässä VaahtiX karkkipusseja. Etenkin jälkimmäistä. Pehmix taisi olla kauppojen hyllyillä varmaan joskus 2000-luvun alussa? No ainakin ne ovat poistuneet jo kauan aikaa sitten. VaahtiX karkkipusseja oli kaupoissa vielä muutama vuosi sitten, mutta ei ole enää. En voi vieläkään käsittää, miksi nämä ovat poistuneet. Pehmix pussi sisälsi hedelmän- ja lakritsinmakuisia vaahtomakeisia, kun taas VaahtiX pussi sisälsi kirpeitä hedelmänmakuisia vaahtomakeisia. Mättö K2X oli erinomainen makeissekoitus. Muistan vieläkin ne isot kerroskarkit, joissa se pohja oli vaahtomakeinen.

Vanhat Lauantaipussit, Toffo ja Pupujussin kevätrae

Vanhat Lauantaipussit takaisin! Muistaako kukaan, kun Lauantaipusseja sai isommassa karkkipussissa? Vaikka näitä karkkipusseja saa vielä tänä päivänäkin, ei ne ole enää niin hyviä kuin ennen vanhaan. Muistaakseni Leafin Lauantaipussit oli silloin markkinoilla, kun minä olin pieni. Toffo toffeemakeiset ovat olleet poissa jo kauan, mutta pystyn silti muistamaan niiden maun. Miksi tämäkin aivan loistava herkku on poistunut? Pupujussin kevätrae on poistunut valikoimasta vasta muutama vuosi sitten, muta kaipaan näitä enemmän kuin mitään. Pääsiäinen ei ole pääsiäinen ilman näitä! Vähän vastaavanlaisia oli tullut Fazerilta tänä vuonna markkinoille, mutta ei ole ne olleet niin hyviä kuin mitä odotin ja toivoin.

Nami Nami, Calippo Shots ja Coca-Cola Lemon

Nami Nami vanukkaat, ai että! Voisitteko edes te tulla takaisin? Ei niin hyvää vaniljan makuista vanukasta ole tänä päivänä markkinoilla, kuin mitä Nami Nami oli. Calippo Shots jääkuulat oli myös parasta, mitä muistan kultaisilta nuoruusvuosiltani. Okei nämä voisi ainakin palata takaisin markkinoille! Sitruuna Coca-Colaa oli saatavilla joskus 2000 luvun alussa. Muistan, kuinka uutena vuotena join tätä ja söin sipsejä. Okei wau. Mutta pystyn silti muistamaan sen sitruuna colan maun. Olin innoissani kun muutama vuosi sitten markkinoille tuli Coca-Cola Zero Lemon, mutta maku ei ollut läheskään sama. Lieko johtui siitä, että se oli Zero. Nyt vähän aika sitten näin kaupassa normi versiona tätä, mutta ei sekään maistunut samalta. 🙁

Mitä kaupoista kadonneita herkkuja te kaipaatte?

Kommentit

 1. Eikäää ei hitsi, nyt vasta muistin nuo Ässä Pehmixit! Ne on ihan sairaan hyviä ja nyt haluan ne takaisin! ;_; Nami namit kuuluu myös vahvasti mun lapsuuteen, erityisesti se suklaan makuinen!

  Mulla on ikävä ainakin semmosia suklaapatukoita, jotka oli Aku Ankka -kääreessä ja niiden sisällä oli TODELLA hyvää mansikkatäytettä, sellaista vähän vaahtomaista. Näitä sain aina mummolassa syödäkseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä en muista ollenkaan tuollaisia suklaapatukoita 😭 ..mutta kuulostaa kyllä niin hyviltä!

   Poista
 2. Voi! Meidän lähi kaupassa oli pari kesää sitten Calippo Shotseja saatavilla isossa tarjouslaatikossa, ostin pakkasen täyteen! Ei maku aivan sama ollut kuin lapsena!

  Itse kaipaan eniten fazerin keksisuklaata, joka muutama vuosi sitten katosi valikoimasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä tuuri! Olispa munkin lähikaupassa ollut, sillä olisin myös voinut ostaa pakastimen täyteen! 😋

   Apua, mä olin jostain syystä unohtanut koko keksisuklaan, vaikka se oli mun yksi lemppari suklaista joskus 😭

   Poista

Jätä kommentti

Kiitos kommentista! ♡ Vastaan siihen mahdollisimman pian!

Form for the Contact Page