Löysin tällaisen kivan postauksen Sannan blogista, jossa listattiin faktoja siitä, minkälainen sitä onkaan bloggaajana. Mun oli aivan pakko toteuttaa tämä itsekin, koska oli kiva päästä miettimään niitä omia faktoja.

Yksi fakta olisi voinut olla se, että mun työskentelyasennot on joskus huippuluokkaa..

1. Saatan ajoittaa postauksen julkaistavaksi, vaikka se olisi vielä kesken, eli ei todellakaan julkaisukelpoinen. Mä en tiedä miksi mä teen näin. Mutta tällä tavalla on mukava suunnitella koska minkäkin postauksen julkaisee, vaikka tässä asiassa voisi käyttää ihan vaikka paperia hyödyksi. Yritän kyllä ajoittaa vain sellaiset tekstit, jotka ovat oikeasti valmiita, ettei käy vahinkoa.

2. Panostan edelleen enemmän blogin ulkoasuun, kuin sisältöön. Mä haluaisin tästä päästä eroon, koska vaikka ulkoasu olisi täydellinen, sisältö on kuitenkin se oleellinen asia. Yritän aina tehdä niin, että jos mulla tulee joku inspiraatio ulkoasuun liittyen, tekisin vaikka toisen blogin sitä varten. Yleensä ne muutokset kyllä tapahtuu juuri tässä blogissa. Nyt olen taas saanut ulkoasun sellaiseen kuntoon, että toivon sen pysyvän sellaisena, koska nyt se on sellainen jossa kohtaa kaikki mun haaveet ulkoasuun liittyen. Nyt kun mulla on enemmän aikaa, aion ehdottomasti panostaa tästä lähtien sisältöön enemmän!

3. Mulla on AINA luonnoksissa ihan liikaa tekstejä. Kaikki ei varmasti tule ikinä näkemään päivänvaloa. Jos saan jonkun postausidean, saatan ainoastaan kirjoittaa tekstille otsikon ja se jää sitten siihen. Tässä olisi se hyvä puoli, ettei ainakaan postaukset lopu kesken, mutta osa niistä ideoista tuntuu jotenkin vanhentuneilta, ettei niitä tee mieli enää kirjoittaa loppuun asti. Haluaisin toimia niin, että luonnoksissa olisi vain muutama teksti ja sitten kun se idea syntyy, toteutan sen ja julkaisen.

4. Teksti pitää aina olla tasaisesti. En tykkää yhtään siitä, että jos yksikin sana on rivillä yksinäisenä. Esimerkiksi yllä olevan kohdan eräästä lauseesta oli unohtunut sana ON, ja kun sen lisäsin, teksti ei mennytkään tasan vaan kaksi sanaa joutui omalle riville. Siksi jouduin vähän muuttamaan lausetta, että se taas mahtui samalle riville. En tiedä miksi tämän vielä selitin..

5. Sorrun liian herkästi käyttämään valmiita kuvia erilaisista kuvapankeista, vaikka periaatteessa vastustan tätä. Ne vaan helpottavat joskus sitä postauksen julkaisua huomattavan paljon, koska joihinkin teksteihin en muka osaa ottaa kuvia itse. Mun mielestä ei haittaa, jos ne kuvat ei aina liittyisi siihen itse tekstiin. Joskus tietysti sillä on väliä. Tässä esimerkkinä mun ensimmäinen postaus, jossa käytin kukkakuvia vaikka ehdottomasti oma pärstä siihen postaukseen olisi pitänyt laittaa.

6. En ikinä seuraa mun blogin tilastoja. Mulla ei ole siis mitään hajua blogini kävijämääristä. Vuoden lopussa katson ainoastaan mitkä postaukset ovat olleet sen vuoden suosituimpia, sillä jaan ne yleensä mun vuosikooste tekstiin, en muuta.

7. Välillä itseäni ärsyttää blogini monipuolisuus, vaikka nimenomaan tykkään pitää kaikki yhdessä paikassa. Vielä vähän aika sitten ajattelin perustaa oman blogin kynsille, mutta taas kerran tulin siihen tulokseen että haluan pitää kaikki tässä yhdessä blogissa. Sitä paitsi eipä niitä kynsikoristeluja ole tullut, koska mun kynnet on edelleen erittäin huonossa kunnossa..

8. Olen joskus kirjoittanut blogiin aivan liian avoimesti mun elämästä tajuamatta, että kuka tahansa pystyy sen lukemaan. Tätä tapahtui enimmäkseen blogin alkuaikoina eli n. 10 vuotta sitten. Nykyään yritän kirjoittaa niin, ettei mun tarvitse hävetä sitä mitä olen kirjoittanut. Tällä hetkellä yritän kirjoittaa aika pintapuolisesti, vaikka haluaisin kirjoittaa joistakin asioista hyvinkin avoimesti. Kaikista asioista ei syystä tai toisesta vaan voi kirjoittaa ja silloin täytyy tyytyä ihan oikeaan päiväkirjaan.

9. En osaa käyttää tunnisteita järkevästi. Tämä on ärsyttävää, koska joudun usein muokkaamaan tekstiä sen takia, että vaihdan tai poistan jonkun tunnisteen. Onneksi tämä on aika kätevää nykyisessä bloggerissa, siitä pisteet. En aina tiedä, käyttäisinkö mahdollisimman paljon tunnisteita vai mahdollisimman vähän. Erittäin pieni mutta silti niin ärsyttävä asia!

10. Sorrun aivan liian usein tekemään blogihaasteita. Mä rakastan tehdä niitä, eikä niissä sinänsä ole mitään vikaa. Yleensä niistä oppii jotain uutta bloggaajasta, mutta musta tuntuu että teen niitä aivan liian usein. Mä olen tehnyt blogihaasteita yhteensä 8 ja jotenkin se tuntuu hurjalta määrältä, kun blogi on ollut pystyssä vähän alle vuoden. Koetan olla niitä tekemättä, mutta sitten aina jostain löydän jonkun kivan blogihaasteen ja huomaan työstäväni sitä, enkä jotain vielä parempaa.

Pystytkö samaistumaan edes johonkin kohtaan kanssani? 😃

2 kommenttia:

  1. Siis samaistun noihin blogihaasteisiin! Niitä on jotenkin ihana tehdä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on 😄 Ehkei se kuitenkaan ole niin väärin tehdä niitä usein 🤗

      Poista

Arvostan kommenttiasi suuresti! ♡