Niihin hetkiin

"Ajatukset eivät säily, niistä pitää tehdä jotakin.."

Lisää luettavaa

Itse tehdyt vaahtokarkit

Innostuin tekemään itse tehtyjä vaahtokarkkeja. Tein kahdella eri ohjeella, joista toinen oli huomattavasti helpompi, mutta lopputulos ei ollut sitä mitä odotin. Löysin tämän "paremman" ohjeen Dioriinan blogista. Jostain syystä kauppojen hyllyiltä on hävinnyt kokonaan mansikanmakuinen tomusokeri, joten tein tämän sitten tavalliseen tomusokeriin. Näistä tuli ihan tavallisia vaahtokarkkeja.


Vaahtokarkit


Ohje:
  • 9 liivatelehteä
  • 2 dl vettä
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 3 huoneenlämpöistä valkuaista
  • 2 tl vanilja-aromia

1. Laita uunipellille leivinpaperi ja ripottele päälle runsaasti tomusokeria.
2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmään veteen.
3. Mittaa kattilaan vesi, tomusokeri, sokeri, siirappi. Kuumenna seosta lastalla sekoittaen kunnes seos kiehahtaa. 
4. Säädä levy keskitasolle. Laita paistomittari kattilaan. Seos on valmis, kun se on 127 asteista.
5. Vähän ennen kun seos saavuttaa oikean lämpötilan, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
6. Kun sokeriseos on 127 asteista, ota se pois levyltä ja lisää siihen liivatteet ja vanilja-aromi. 
7. Kaada seos ohuena nauhana, hitaasti vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vaahdotusta vielä 10 minuuttia.
8. Kaada valmis vaahtokarkkimassa leivinpaperin päälle ja anna rauhassa jähmettyä huoneenlämmössä n. 7 tuntia.
9. Laita pöydälle leivinpaperi ja levitä siihen myös tomusokeria ja kumoa vaahtokarkkilevy sen päälle. 
10. Leikkaa öljytyllä veitsellä massasta palasia ja pyörittele ne vielä tomusokerissa.

Näistä tuli niin hyviä! Ainoa miinus näissä oli se, että toinen puoli oli hieman kovettunut, joten ensi kerralla kannattaa keksiä keino, jolla vaahtokarkkimassaa hieman suojaisi jähmettymisen ajan. EDIT // Unohda suojaus, sillä massaan ei kannata koskea tikullakaan. Jos sen antaa jähmettyä sen 7 tuntia, ei kovettumaa juurikaan ole.

Onko vaahtokarkit sun lemppareita?

Kommentit

Form for the Contact Page