Vaahtokarkit
Ohje:
9 liivatelehteä
2 dl vettä
4 dl tomusokeria
1 ½ dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
3 huoneenlämpöistä valkuaista
2 tl vanilja-aromia
1. Laita uunipellille leivinpaperi ja ripottele päälle runsaasti tomusokeria.
2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmään veteen.
3. Mittaa kattilaan vesi, tomusokeri, sokeri, siirappi. Kuumenna seosta lastalla sekoittaen kunnes seos kiehahtaa.
4. Säädä levy keskitasolle. Laita paistomittari kattilaan. Seos on valmis, kun se on 127 asteista.
5. Vähän ennen kun seos saavuttaa oikean lämpötilan, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
6. Kun sokeriseos on 127 asteista, ota se pois levyltä ja lisää siihen liivatteet ja vanilja-aromi.
7. Kaada seos ohuena nauhana, hitaasti vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vaahdotusta vielä 10 minuuttia.
8. Kaada valmis vaahtokarkkimassa leivinpaperin päälle ja anna rauhassa jähmettyä huoneenlämmössä n. 7 tuntia.
9. Laita pöydälle leivinpaperi ja levitä siihen myös tomusokeria ja kumoa vaahtokarkkilevy sen päälle.
10. Leikkaa öljytyllä veitsellä massasta palasia ja pyörittele ne vielä tomusokerissa.
Näistä tuli niin hyviä! Ainoa miinus näissä oli se, että toinen puoli oli hieman kovettunut, joten ensi kerralla kannattaa keksiä keino, jolla vaahtikarkkimassaa hieman suojaisi jähmettymisen ajan. Muuten olen oikein tyytyväinen. Vaahtokarkit muuten säilyy hyvin ilmatiiviissä rasiassa jopa parisen viikkoa. Aion ehdottomasti tehdä näitä tästä lähtien usein, koska miksei?
Onko vaahtokarkit sun lemppareita?
Jätä kommentti