Aluksi ajattelin, että tämähän suhteellisin helppo toive toteutettavaksi, mutta ei se sitten ollutkaan. Mun lukulistalla on tosi paljon blogeja, jotka ei valitettavasti ole enää aktiivisia. Se on vaan niin iso sääli, kun bloggaaminen tuntuu olevan kokonaan katoavaa kansan perinnettä. Siksi meidän pitäisi yhdessä pitää blogeja pystyssä mm. kommentoimalla postauksiin. Itsellä on tässä vähän tsempattavaa.. Nyt kun sain tämän postaustoiveen Jasminilta, on tässä loistava hetki kehua muita blogeja. Aluksi vähän luettelen, minkälaisia blogeja tykkään lukea ja minkälaisia en.


Minkälaisia blogeja luen?


Ensisijaisesti tykkään lukea blogeja, joissa on sitä aitoa elämää ja arkea. Rakastan sitä, että sinne sosiaaliseen mediaan ja blogeihin ei julkaistaisi pelkästään niitä positiivisia juttuja, vaan myös niitä negatiivisia asioita elämästä, koska kenenkään meidän elämä ei ole pelkkää kiiltokuvaa. Kauneus aiheiset blogit ovat myös siellä listan kärjessä. Sisustus aiheiset blogit kiinnostavat myös, mutta en ole löytänyt sellaisia sisustusblogeja, joissa se sisustus ei olisi vaalea. Tykkään enemmän värikkäistä kodeista, joten sisustusblogeja ei juurikaan löydy lukulistaltani, ainakaan vielä. Eniten kuitenkin rakastan niitä sillisalaattimaisia blogeja, eli niitä missä kirjoitetaan aiheesta kuin aiheesta.

Minkälaisia blogeja en lue?


Mä en tykkää lukea blogeja, jotka on täynnä asukuvia, eli ns. muotiblogit on no no. Asukokonaisuudet ei vaan ole mun juttu, koska en seuraa muotia enkä edes haluakaan. Myöskin sellaiset blogit, joissa jokainen postaus on kaupallinen yhteistyö, eivät minua kiinnosta. Se luo sellaisen jännän tunteen, eikä se todellakaan ole kateus. Kaupalliset yhteystyöt on tietyssä määrin ihan fine, eli en näe joka kerta punaista kaupallisissa yhteistöissä. Myöskään perheblogit ei niinkään ole mun juttu. Jos postaus liittyy muuhun kuin siihen lapsiperhearkeen, sitten voin satunnaisesti piipahtaa.Haluan painottaa, että nämä valitsemani blogit ei suinkaan ole ainoat aktiiviset blogit mun lukulistalla. Nämä ovat blogeja, joista aidosti tykkään! Eikä lista ole missään paremmuusjärjestyksessä. Olin vähän tylsä, enkä kirjoittanut mitään syitä siihen, miksi luen juuri näitä ja miksi nämä pääsivät mun suosikkilistaan. Mää vaan tykkään näistä! ♡

Kahvihetkiä - Lempeää elämää kahvihetkineen. 24-vuotias mediakulttuuriopiskelija eksyilee elämässä kahvikuppi käsissä ja höpöttää paljon. Kotoilua, kahvia, (media)kulttuuria, hömppäromantiikkaa, mielenterveysjuttuja ja paljon muuta.

Pastelliunelmia - Olen Enni, 25-vuotias nainen Jyväskylästä. Kirjoitan lifestyle-tyylistä blogia, jossa pohditaan elämästä erityisherkän silmin. Blogistani löydät asioita jotka minua milloinkin ilahduttavat, inspiroivat tai pohdituttavat, olipa kyse sitten arjen onnen hetkistä, koskettavista kohtaamisista tai omista kokemuksistani kun mieli rikkoutuu. Tavoitteeni on kulkea kohti hyvinvoivaa elämää ja henkistä kasvua, ja ne kulkevat rinnalla myös blogissa. Aidolla otteella ja omana itsenäni blogia kirjoittaen.

Mahdollisesti ehkä - 20-vuotias, toimittajaksi tähtäävä nuori, joka rakastaa kirjoja, maapähkinävoita, huulipunia, kirjoittamista, aamukahvia ja nauramista. Tällä hetkellä opiskelee Jyväskylän yliopistossa monialaiseksi kieliasiantuntijaksi, pääaineena suomen kieli.

Kosmetiikkakatri - Sivustolla julkaistaan artikkeleita liittyen kasvojen- ja vartalonhoitoon, hiuksiin, kynsiin sekä meikkaamiseen. Saatamme sivuta lisäksi muita aiheita. Blogin artikkelit kirjoittaa 27-vuotias Katri.

Nena Sofia's - Nena Sofia’s on lappeenrantalaisen estenomin kauneusblogi, jossa innostutaan uutuuksista, jaetaan vinkkejä ja ohjeita kauneudenhoitoon sekä perehdytään kosmetiikan ainesosiin.

Wasting Lifestyle - Wasting Lifestyle on kosmetiikkablogi, jota luetaan juttujen takia tai niistä huolimatta. Blogia kirjoittaa aikuistumista vastustava asiallisuuden antisankari Emma. Tarjolla on uutuuksia, aarteita, tuotearvioita, mielipiteitä, ammattitaitoa, riemua, raivoa, hyviä valokuvia, huonoja vitsejä, sisustusta, härkäpäisyyttä ja asialle omistautumista.

Tuula's life - Tämä aikuinen nainen on jäänyt koukkuun bloggaamisen ihmeelliseen maailmaan. Kulttuuri, saaristo ja asut - siinä blogini perusaineksia. Mausteeksi matkailua, hyvinvointia, sisustusta ja keitoksiakin. Arkea kanssani jakaa saaristoon hurahtanut avomies, kippari. 

Pancake Palace - Sannan, 23-vuotiaan helsinkiläisen suomen kielen opiskelijan blogi, jossa hehkutetaan elämän ihania asioita, pysähdytään pohtimaan suuria kysymyksiä ja otetaan rohkeasti kantaa. Tule mukaan matkustelemaan maailman ympäri, sisustamaan minikotia, nauttimaan elämän pienistä suurista asioista ja fiilistelemään, no, kaikkea mahdollista.

Something can go wrong - kynsiblogi, joka täynnä upeita kynsiä.

Mou Mou - 34-vuotias Iina Moukola on Suomen ensimmäisiä ammattibloggaajia. Siinä, missä moni muu sisällöntuottaja keskittyy nykyään ensisijaisesti joko videotuotantoon tai Instagramiin, Iinan missio on pitää kirjoittaminen hengissä blogin avulla. Luovan ilmaisun lukio jätti jälkensä tähän Tampereen kainalosta kotoisin olevaan naiseen, josta piti tulla kemisti rikoslaboratorioon.

Toivottavasti tältä listalta löytyi joku uusi blogi sinun lukulistallesi!
P.S. Tämän jälkeen pyrin olemaan aktiivinen kommentoija teidän blogeissa!

1 kommentti:

Arvostan kommenttiasi suuresti! ♡